ВМРО се записа за участие в предсрочните избори на 2 октомври. 4000 подписа внесоха при регистрацията в ЦИК тримата съпредседатели на формацията - Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов.

През уикенда организационният съвет на ВМРО взе решение за самостоятелно явяване на партията на предстоящия вот.

"Отиваме на избори с платформата на ВМРО, основана на защита на българския интерес, който беше предаден от коалицията "анти Македония", каза евродепутатът Ангел Джамбазки пред медиите в ЦИК. "Амбицията ни е да бъдем участници в управлението на държавата", добави той. Джамбазки обеща, че "когато ВМРО отново управлява, интересите ни по темата "Македония" ще бъдат защитени".

По думите му тъй нареченото гражданско вето ще бъде възстановено в пълната му сила, тъй като "коалицията "анти Македония" "клекна" и предаде българския интерес, без да има нужда, и събитията в Скопие го показват".

Джамбазки каза още, че е много важен разговорът за доходите на българските граждани и за цените, които съсипват бюджетите на дребни и средни предприемачи и на обществото, като цяло.

Снимка: БТА

"Важен е също разговор за това как трябва да се промени конституционният модел в държавата, за да се избегнат такива ситуации с много чести избори", каза той.

Ангел Джамбазки коментира също, че патриотично обединение трябва да има, то все още не се е провалило, защото разговорите продължават. Прогнозата му е, че ако не на тези избори, то на следващите може да има такова.