Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" ще даде официална пресконференция в петък от 12 часа. Съобщението бе публикувано на фейсбук страницата на "Продължаваме Промяната".

Вчера от партията на Кирил Петков и Асен Василев взеха решение, че няма да подкрепят правителство, предложено от ГЕРБ, но са отворени за разговори по конкретни политики с всички политически сили в 49-ия парламент. 

Преди това от коалицията съобщиха, партиите от обединението ще стигнат до общо решение за следващи действия след обсъждания на ръководните им органи.

Междувременно обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви на брифинг в централата на партията, че ще бъде народен представител и лично ще води преговорите за кабинет с всички политически сили. Той обаче постави акцента върху вторите от ПП-ДБ, защото тогава правителството би било най-стабилно.

"За политики ще говорим само с партиите, които решат да участват в редовно правителство. Обръщаме се към първата, защото това би било най-стабилното, най-евроатлантическо. Личните ни чувства нямат никакво значение. В момента, в който президентът ни връчи мандата, ще поканим всички партии", уточни Борисов.

Според данните на ЦИК при обработени 100% от протоколите на секционните избирателни комисии в районните избирателни комисии в България първа политическа сила след изборите е коалицията ГЕРБ-СДС с 26,49% от гласовете на избирателите, следвана от коалицията ПП - ДБ с 24,57%.