Полиция не допусна групата общински съветници на "Възраждане" от Столичния общински съвет да влязат в сградата на Областната управа. Предвождани от бившия депутат Деян Николов, сега съветник, представителите на партията поискаха среща с Вяра Тодева, за да видят копие от заповедта за демонтажа на Паметника на Съветската армия. Такава не се състоя и при тях на разговор не се появи представител на областната администрация.

За кратко в сградата беше допуснат само Деян Николов, който настоя пред служител от деловодството да повика някого от пресцентъра, друг служител или самата областна управителка. Поискаха и да видят копие от заповедта. Служителят го покани да си напише писменото заявление. Това ядоса Николов, който му обясни, че няма да минава по надлежния ред за среща с Вяра Тодева, защото са длъжни да съдействат на общински съветници и депутати.

"Обадете се на някого да слезе веднага, защото ще влезем ние. Другия път ще дойдем 500 човека и ще потрошим всичко. Вие за много важни се мислите в тази областна управа, откъде накъде", реагира общинският съветник. Той продължи да настоява, че заповедта за паметника е незаконна. "Няма как някой да се крие, когато унишщожава държавно имущество за 20 милиона. И аз ще напиша един доклад в Столична община, че вратата ви е опасна и ще дойда с флекса, и ще ви я нарежа. Това се случва в момента. Към СДВР има изпратена една измислена заповед, че има решение на СОС, който не е компетентен", продължи Деян Николов.

Скрийншот: Фейсбук, профил на Деян Николов

След като излезе продължи да настоява пред полицаите да извикат пред сградата служител на областната управа, а междувременно групата на "Възраждане" започна да скандира "Оставка със затвор, Тодева позор".

След като безрезултатно Николов продължи да увещава полицаите, а те не влязоха в диалог, той заяви, че за днес се отказват повече да опитват някакъв разговор с представители на областната администрация.

Скрийншот: Фейсбук, профил на Деян Николов

"Няма смисъл да влизаме в сблъсък с полицията, ще дойдем, когато няма полиция. Няма да оставим нещата така и някой да прави каквото си иска в тази държава. Областният управител няма как да се скрие от нас. Жална им майка, като ги докопаме", закани се водачът на групата общински съветници на "Възраждане".

Вчера такъв опит да влязат в сградата направиха и депутатите от БСП, но те успяха да пробият охраната и да се озоват вътре, макар че отново Вяра Тодева не се появи, за да разговаря с тях.