ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно предишните", коментираха в сутрешния блок на Нова телевизия политолозите Румяна Коларова и Първан Симеонов.


"Сценарият на Конгреса на ГЕРБ беше направен така, че да не се изнасят никакви вътрешни конфликти, така че да се запази импулсът, който партията получи на европейските избори", заяви политологът Румяна Коларова.

"Като че ли сценарият беше силно консултиран със западноевропейските партньори на ГЕРБ в смисъл, че той възпроизвежда процедурите, които се спазват в европейските партии при подобна ситуация", каза още тя.

Според нея ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно предишните. "ГЕРБ са в по-тежка позиция съобразно големия успех, който имаха на предишните местни избори, но една партия преценява своя успех не спрямо предишните избори, а спрямо целта, която си поставя предизборно", каза Коларова.

Първан Симеонов коментира и предстоящите местни избори. И според него партията на управляващите се намира в по-трудно позиция спрямо предишните местни избори. "В трите най-големи града, ГЕРБ е в малко по-трудна позиция. Въпросът на ГЕРБ са балотажите. Ако се стигне до балотажи и БСП и СДС успеят да издигнат кандидатура, която да събере антивот, това може да е проблем. Борисов трябва да измисли нещо креативно и според мен той е намислил нещо", заяви Симеонов.