"Надявам се президентът да застане зад мен, тъй като той обяви, че ще застане зад всеки политик, който не работи за собствени или тяснопартийни интереси. Смея да твърдя, че имам претенциите да съм такъв. Ако той държи на думата си, се надявам, че той ще застане зад моята кандидатура". Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за кмет на София, издигнат от партия "Воля" Пламен Христов.

Той коментира и обвиненията за изнудване на аптеки за купуване на лекарства на по-високи цени срещу него и още двама души от партия „Воля”.

Три години по-късно прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства, за да ги внесе в съда. Това беше сътворено тогава от властимащите, за да ни размахат пръст, за да си знаем мястото и да не се противопоставяме много, много. Всъщност нямат и интерес от събирането на тези доказателства. Много по-удобно е преди всички избори да ги размахват и вие журналистите да задавате този въпрос. Нека всеки сам си прави изводите, моите са, че има интерес това да не влиза в съда, защото много бързо ще приключи в мой интерес. Сега на всички избори преди моето име вървят тези съмнения”, добави Пламен Христов.

Кандидат-градоначалник не се опасява, че няма да се стигне до търсене на връзка между партията и обвинения в шпионаж в полза на Русия Николай Малинов.

Пламен Христов е категоричен, че има преимущества пред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. "Аз мога да създам екип от добри специалисти. Мога да ги мотивирам да работят.Мога да покажа, че той постига резултати, и то доста бързо", коментира той.