Пазарджик е ярък пример как ГЕРБ и ДПС действат в абсолютен синхрон, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той бе на посещение в Пазарджик в подкрепа на кандидата за кмет, издигнат от ПП-ДБ, Петър Куленски и листата с общински съветници. С думите си Петков визира, че всъщност реалната конкуренция е между коалиция ПП-ДБ и обща коалиция между ГЕРБ и ДПС, подкрепящи кандидатурата на досегашния кмет на Пазарджик Тодор Попов, който е в борбата за управлението на общината за пети път.

"Пазарджик е абсолютният пример на задкулисието, което през последните години доведе градовете в България до това не до там добро състояние", подчерта Петър Куленски. По думите му моделът, който наблюдаваме в други общини в страната, тук можел да се види много ясно - "Обръчи от 3-4 фирми, задушили местния бизнес. Целият обществен ресурс е концентриран в ръцете на тези фирми и затова градът е в толкова окаяно положение", подчерта Куленски.

Той сподели всеобщото мнение, че именно това задкулисие довело до драстичното стопяване на населението. "Това не е наша субективна преценка, а обективните данни от преброяването на населението. За последните 10 години 18 000 души са си тръгнали от Пазарджик или всеки четвърти човек е избрал да живее на друго място. Наша цел и най-голяма мотивация е да спрем този процес и да върнем живота в Пазарджик. В нашия екип сме се събрали млади хора, хора с опит, за да си подадем ръка и всички заедно да тръгнем по един нов път за нашия град, за да има бъдеще", сподели кандидатът за кмет под №66 в изборната бюлетина.

Снимка: ПП-ДБ

Петър Куленски обърна внимание и на друг наболял проблем за общината - Такса смет, която е една от най-високите в България. Същевременно чистотата в града, както и състоянието на инфраструктурата била под всякаква критика.

"Срещнахме се с хора в неравностойно положение, които споделиха пред нас, че Пазарджик е абсолютно недостъпен за тях. Трябва да се монтират рампи, тротоарите да бъдат пригодени за хора в инвалидни колички. Залага се на някакви грандомански проекти - градини на света, Попов ходи да подарява на папата фланелки на волейболния отбор, а не се обръща внимание на ежедневните проблеми на жителите на общината. Това е нещото, което те ни споделят при всяка една среща с тях. Време е за промяна! Време е Пазарджик да тръгне по един нов път и ние затова сме тук", заяви Петър Куленски.

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация