Делян Пеевски изрази несъгласие с последното социологическо проучване на "Алфа рисърч", оповестено преди ден, в което на лидера на парламентарната група на ДПС бяха отредени 6 % одобрение срещу 60 % неодобрение. Той посочва, че неговата социология са хората и това ще си проличи на избори след няколко месеца.

"Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС", заявява Пеевски, цитиран от пресцентъра на партията.

"С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този похват е последното убежище за провалящи се политици, но не за това е думата тук", пише Пеевски.

"Защото моята най-точна социология са хората. Тези, които отредиха на последните избори на ДПС позицията на втора политическа сила, а в моя избирателен район Благоевград - ДПС е първа политическа сила. Доверието на хората се печели като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори, допълва той.

Ние сме изпратени в НС, за да изпълняваме това, което хората очакват и желаят - да подобрим живота им и да им решаваме проблемите. Когато аз и колегите обикаляме населените места, ние сме при хората. Знаем какво е тяхното настроение, споделят ни проблемите си и очакват от нас решения и носене на отговорност", пише още в съобщението на ДПС.

Пеевски се връща 22 години назад, когато Симеон Сакскобургготски спечели изборите с НДСВ.

"А що се отнася до социологическите прогнози и реалността, може да се припомни следното:

През 2001 година същите агенции прогнозираха, че на предстоящите тогава парламентарни избори формация на Царя ще получи съответно 7.8 % от едната и цели 12.2% другата. Данните са от април 2001 година.

На парламентарните избори на 17.06.2001 г. коалицията на Н.В. Симеон Сакскобурготски получи вота на 1 952 513 избиратели или 43%, при това при рекордна избирателна активност от 67%. Нещо повече - след тези избори бе излъчено коалиционното правителство на НДСВ и ДПС с министър-председател Симеон Сакскобурготски", допълва Делян Пеевски.

Правителство, изпълнило пълен четиригодишен мандат, в който оценката на ЕС за България бе за държава със стабилна пазарна икономика, повишило чувствително жизнения стандарт и създало благоприятна среда за бизнеса. В този мандат страната ни бе приета за пълноправен член на НАТО и направи решителните промени, които допринесоха за приемането й в ЕС след две години, става ясно от изявлението на председателя на парламентарната група на ДПС.

Защо припомням всичко това? Защото знам, че избирателите са мъдри и всеки опит да се манипулира общественото мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласуват доверие на онзи, който ще свърши работа и ще носи отговорност. Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден. Затова благодаря на тези агенции, измерили тези резултати.

Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС. Вярвам, че най-хубавото предстои", завършва Пеевски.

Вчера социологическата агенция Алфа Рисърч разпространи проучване, в което се измерва и рейтинг на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и на Делян Пеевски. Според данните на социолозите, Доган се ползва с одобрението на 12 % от участвалите в допитването, при 60 % неодобрение, а Пеевски - с 6 % одобрение, 70 % - неодобрение. При Ахмед Доган, както и при останалите партийни лидери, подкрепата идва основно от вътрешно-партийните среди (61 %). Делян Пеевски обаче получава от тях 26 % одобрение срещу 27 % неодобрение и 47 % неутрални оценки, допълват от "Алфа Рисърч".