Сутринта парламентът не започна работа заради липса на кворум след две регистрации на депутатите. По график трябваше да има парламентарен контрол.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ядоса, че "няма да им прави кворума" и призова Сергей Станишев, ДПС и "фикусчето", визирайки Сидеров, да идват на работа.

При първата регистрация в пленарна зала са участвали 11 депутати от ГЕРБ, включително и Борисов, а на втората от ГЕРБ напуснаха залата, за да не ги преброят квесторите.

Оказва се обаче, че тогава е регистрана Даниела Дариткова, пише БТА. Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов не се е регистрирал изобщо, макар че бе в парламента.

Борисов обясни по-рано, че 7-8 от ГЕРБ се регистрирали, а той, въпреки че бил с две инжекции в коленете, които дали тежка реакция и едва ходи, дошъл дисциплиниран на работа.

При първата регистрация в залата е имало 73 депутати от Коалиция за България, а при повторния опит да се събере кворум 15 минути по-късно -  те са били 77.

Сред нерегистрираните са лидерът на левицата Сергей Станишев, Кирил Добрев и Димчо Михалевски.

От БСП обясниха, че лидерът им е подал официална молба да остъства от заседанието.

От ДПС в 9 ч. сутринта са се регистрирали 23 депутати, а 15 минути по-късно те са били вече 25. Отсъствали са председателят на партията Лютви Местан, заместниците му Рушен Риза и Христо Бисеров, както и още седем депутати сред които и Алиосман Имамов.

В залата при първата регистрация са били шестима депутати от "Атака", а при втората - седем. Сред отсъстващите са били Волен Сидеров и Павел Шопов.

Янаки Стоилов от БСП призна, че парламентът няма издържи дълго, ако ситуацията не се промени. От левицата се заканиха да вземат мерки срещу отсъствията.