Лидерът на "Величие" Николай Марков се закле като депутат в 50-ото Народно събрание. Повече от денонощие по-късно той все пак успя да положи клетвата, с която встъпва като народен представител, след като вчера закъсня за първото заседание на парламента.

Вчера сутринта Марков влязъл в пленарната зала с близо 20 минути закъснение, но е бил изведен от квесторите. Така се наложи лидерът на най-малката парламентарно представена партия да изчака да бъде избран председател на Народното събрание, за да може да се закълне и да заеме мястото си на банките. 

Причината за закъснението на лидера на "Величие" не стана ясна. Самият той коментирал пред журналисти вчера с "имам си причини", но днес съпартиецът му и народен представител Дарин Георгиев заяви в ефира на Нова телевизия, че е оказван натиск върху лидера на партията. Той бил свързан с гласуването на парламентарната им група за избора на шеф на Народното събрание и станал причини за закъснението на Николай Марков. По думите на Георгиев натискът е бил оказан от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред журналисти в кулоарите на парламента обаче самият Борисов отрече да знае нещо по въпроса. 

Така днес малко, след като Рая Назарян зае мястото си на стола на първия сред равни в Народното събрание, съпартийката на Марков - Виктория Василева предложи да му бъде дадена възможност да положи клетва пред новоконституирания парламент. 

Това и се случи и лидерът на "Величие" успя да произнесе важното обещание към обществото.