Новият служебен финансов министър Валери Белчев ще продължи да работи с изпълнителния директор на НАП Румен Спецов, съобщи БНР. 

С уговорката, че не е запознат с искането на ГЕРБ Спецов да бъде освободен, защото е подписал сам ревизионния акт на собствената си фирма, Белчев каза:

"Не съм в течение на въпросната пресконференция. Да, потвърждавам, ще продължим да работим с него, такива са нашите планове".

По-рано ГЕРБ настоя президентът Румен Радев да отстрани незабавно шефа на НАП. 

От партията на Бойко Борисов показаха отговор от финансовия министър в предишното служебно правителство Асен Василев.

"В продължение на 3 месеца чакахме отговор от Министерството на финансите за милион и половина, свързан с данъчната проверка на фирмата на шефа на НАП - г-н Румен Спецов. Отговор получихме едва в 18,15 часа сряда от г-н Василев. В писмото до нас се посочва, буквално в едно изречение, че г-н Спецов е получил и подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 година. Това означава, че е знаел, че дължи 1,5 милиона лева от ДДС и въпреки това е продал фирмата си, а министърът на финансите три месеца е прикривал това или ако не го е знаел, значи не е ставал за тази работа", заяви Христо Гаджев на брифинга в централата на партията.