Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска Бенчо Бенчев - общински съветник от БСП в Бургас, да напусне поста си. Тя изрази позицията си във Фейсбук.

Бенчев беше арестуван в Истанбул при акция за задържането на несебърския бос Димитър Желязков - Очите. Късно същата вечер Бенчев и останалите шестима задържани бяха предадени по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП "Капитан Андреево".

Изпълнителното бюро на БСП се разграничи от Бенчев. Днес на извънредно заседание БСП - Бургас разисква Бенчо Бенчев да да бъде изваден от групата на БСП в местния парламент и да бъде призован да подаде оставка като общински съветник.

"Димитър Желязков(Митьо Очите) е заловен в Истанбул в компанията на общински съветник от БСП и бивш депутат на ДПС. Логично се очаква реакция от нас, въпреки че Бенчев не е член на партията. Поисках информация кога, кой, как и защо е предложил този човек в наша листа преди години", написа Корнелия Нинова във Фейсбук.

Ето иостаналата част от поста на лидера на БСП:

"И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията.

Разбира се - категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас.

Този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари. Той е ярък пример за модела на прехода.И не е единствен в страната.

И не само, че няма да послушам съветите - да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя : няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край."