В последните дни промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за Шенген, ни дават увереност, че усилията ни водят към успех, а хората усещат грижата за тях. Това каза премиерът акад. Николай Денков преди началото на заседанието на Министерския съвет.

По думите му три изследвания показват, че българите гледат смело напред - две трети от хората се чувстват щастливи, а повече от половината вярват, че новата година ще бъде по-добра за тях.

Премиерът направи своята оптимистична прогноза за годината след като днешното заседание на Министерския съвет беше открито от малки коледари, които изпяха пред министрите народната песен "Стани ми, стани, нине..." и им пожелаха здраве.

"Днес е Игнажден - народът вярва, че какъвто човек влезе в дома ти на този ден, такава ще бъде и следващата година. Оптимист съм, защото при нас влязоха младите художници от 2 АЕГ, 48 ОУ и коледарчетата от с. Лозен. Вярвам, че техният талант ще блести и в бъдеще благодарение на програмата "Заедно в изкуствата и спорта", каза премиерът Николай Денков след изпълнението на децата.

Той обясни, че в програмата участват над 60 000 деца от цялата страна и това са над 60 хиляди причини да гледаме с оптимизъм в бъдещето.

"Оптимизмът ми не се основава само на народните поверия, а и на трезвите изследвания на социолозите. За пръв път от много години две трети от хората се чувстват щастливи, а повече от половината вярват, че новата година ще бъде по-добра за тях", каза Николай Денков и призова:

"Идва Рождество - нека го посрещнем доволни от усилията, които ни обединяват и смирени пред различията - с вяра, че успехите идват, когато посрещаме предизвикателствата заедно".