Има желание от ГЕРБ за включване в кабинета и на други техни министри (освен Мария Габриел), но имаме определени правила, коментира пред журналисти в парламента кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната-Демократична България" Николай Денков. Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас, подчерта той. И напомни, че имената трябва да бъдат утвърдени и от двете страни, включително и при промени.

"Разбира се, че имат желание, но има определени правила. Ще излъчим ние списъка и след това, ако има промени, те трябва да минат през националните съвети и на двете страни", каза Денков.

На въпрос дали след като получи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет от президента, веднага ще върне папката със структурата и състав на Министерския съвет, Денков отговори, че зависи от това кога ще бъде връчен мандатът.

Той увери, че преговорите вървят нормално и, когато всичко е готово и имената са напълно ясни, ще представят кабинета на обществото. По думите му списъкът трябва да мине през националните съвети, което ще се случи в близките дни.

Тази вечер се събира Изпълнителната комисия на ДСБ, стана ясно от думите на председателя на партията Атанас Атанасов. Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство, задължително ще го направим, каза той.

На излизане от председателският съвет днес съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов коментира, че ще бъде направено всичко възможно, за да бъде съставено редовно правителство.

.