Всички влязоха през страничния вход, с изключение на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той мина отпред, за да се види с Николай Бареков и привърженици на неговото движение "България без цензура", които по-рано блокираха сградата.

Бареков определи лидера на "Атака" като техен говорител. Сидеров пък отвърна, че ще предложи да бъдат допуснати представители на граждански организации на заседанието на КСНС, каквато възможност имало. 

Аз уважавам всички протестиращи, които имат ясни виждания и идеи. Ако само думкаш на тъпани, и свиркаш, не съм сигурен, че знаеш какво искаш. Докато тук виждам идеи, ще ги внеса вътре и ще ги изчета", заяви Сидеров, който напоследък демонстрира добри отношения с Бареков.

Вижте историята в снимки >>

Президентът Росен Плевнелиев свика заседание на съвета, на което да бъдат обсъдени рисковете пред националната сигурност, в частност ситуацията с бежанците и политическата конфронтация.

Заради протестите отпред обаче за първи път журналистите не можаха да присъстват на началото на заседанието, а само да заснемат кадри от влизането на участниците.
 
Още вчера Бареков заяви, че ако не бъде допуснат да участва в съвета (на което няма право по закон - б.р.), негови привърженици ще окупират президенството.

Бившият журналист заяви, че основната му цел е да не пусне лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да влезе и ако трябвало, щели да го спрат с телата си. Борисов обаче не дойде за заседанието, след като вчера бе опериран.

Днес се събраха около 200 души от "България без цензура", които викаха "Оставка" и "Мафия". Бареков ги призова да легнат до лимузините, но жива верига от полицаи и ограждения отцепиха достъпа им до идващите министри, политици и други участници в КСНС.

Напрежението обаче се покачи още повече, след като униформените се намесиха и ги разделиха с група протестиращи срещу кабинета, която също дойде на място.

Двата лагера започнаха словесен сблъсък, но физическа саморазправа бе предотвратена.

Заради събитията на "Дондуков" 2 е блокиран площадът пред Археологическия музей, както и кръстовището на улиците "Съборна" и "Леге".