Мая Манолова и представители на гражданската платформа Изправи се.БГ донесоха стари радиатори пред централна сграда на "Булгаргаз", с което обявиха началото на компанията "Подари стар радиатор на властта". Такива радиатори ще бъдат отнесени още на ръководството на КЕВР, в Министерство на енергетиката, в Министерски съвет и в Столична община на Йорданка Фандъкова.

"Заради очаквания драстичен скок на цените и хаоса с доставките те стават непотребни, превръщат се в "уреди с отпаднала необходимост", изтъкна Маналова.

Лидерът на гражданската пратформа се опита да се срещне със шефа на дружеството, за да зададе публично въпроси, свързани с доставките и цените на природния газ за август и за следващите месеци. Охраната обаче й съобщи, че Людмил Йоцов не е в състояние да я приеме.

Манолова призова гражданите да си донесат старите радиатори пред ведомствата, от които зависи доставката и цената на "синьото" гориво.

"Оказаха се - Кирил Петков и Йорданка Фандъкова, очаквано лоша комбинация и са на път да оставят столичани през зимата на студено", каза Мая Манолова.

Снимка: Bulphoto

Тя предупреди, че заради спирането на плащанията към "Газпром" страната е заплашена от санкции от 1 млрд. лв. заради възможността да бъде заведено арбитражно дело срещу страната.

Снимка: Bulphoto

"Защото информацията е, че експертите на "Газпром" подготвят такова, в което абсолютно е възможно да осъдят България за над 1 милиард лева. Кой ще ги плаща? Всички останали европейски държави - и Австрия, и Германия, и Италия и Франция, продължават да купуват от "Газпром" при условията за плащане, които "Газпром" предяви. Единствените, които се отказаха при сигурен договор на ниски цени, е българската държава", посочи Мая Маналова.

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto