С какво ще запомним този ден?

Ограниченото потребление на газ ще се усети най-вече от домакинствата, тъй като най-вероятно държавата ще го осигурява приоритетно за стратегическите бизнеси - още от коментара на икономиста Адриан Николов ще чуете във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:

Изборът на шефа на Комисията за енергийно и водно регулиране е в нарушение на основния закон, реши Kонституционният съд. Избраният през февруари Станислав Тодоров призова парламента бързо да започне процедура за избор на нов председател. И увери, че всички решения за цените на тока, топлоенергията и газа са взети единодушно, затова и са валидни въпреки че регулаторът остава без ръководител.

Главният прокурор Иван Гешев раздаде на членовете на парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси 120 тома с материали, свързани с дейността на прокуратурата преди началото на изслушването му. От БСП попитаха дали раздадените материали са оценка на Гешев за правната компетентност на народните представители, а от ГЕРБ-СДС обвиниха колегите си, че политизират изслушването. Макар отново да не отговори конкретно на въпросите, както стана и миналия петък пред депутатите в Комисията за борба с корупцията, Гешев отчете, че 11% оправдателни присъди за корупционни престъпления е добър резултат за Европа и че ако във Великобритания един обвинителен акт е две странички, а в СГП са от Съдебната палата до "Орлов мост. Освен това по думите му седем души на високи нива в държавата са сред разследваните за корупция.  

Сърбинът Младен Кръстаич официално бе представен като селекционер на българския национален отбор по футбол с договор за две години, предаде "Корнер". 48-годишният специалист, който е роден на територията на днешна Босна, е добре познато името във футбола със своите над 300 мача за немските Вердер (Бремен) и Шалке. Треньорската му кареира не е особено дълга, но той има опит с националната селекция на Сърбия. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Защо украинско радио излезе със следното съобщение: "Внимание! Спешно съобщение: Володимир Зеленски е в реанимация в тежко състояние. Неговите задължения се изпълняват от председателя на Върховната Рада". Отговорът ще чуете в Podcast новините.