Поисках оставката на Симеонов, защото бях подлъган от майките на деца с увреждания. Патриотична коалиция "Воля" и НФСБ е основната новина на тези избори. Това обяви пред bTV лидерът на "Воля" Веселин Марешки. Той допълни, че в новото обединение са добре дошли всички партии с патриотични възгледи.

"Битката започна. Всички, които милеят за тази кауза и не искат да разпиляват патриотичния вот в полза на други формации - да се включат. Очакваме пълна мобилизация на патриотичния вот. С Валери Симеонов ни събра фактът, че можем да загърбим егото си", каза Марешки.

Той коментира и ситуацията с майките на деца с увреждания, при която поиска оставката на сегашния си партньор Валери Симеонов. По думите му тогава не е използвал обидни квалификации към него и медиите преувеличават.

"Всички бяхме заблудени. Мислехме, че с тези действия на няколко жени, които се представят като представители на майките на деца с увреждания, те успяха да подлъжат всички. Те идваха на среща с мен и ме подлъгаха. Накрая се оказа, че са партийно формирование на един провален политик от миналото. Това излезе една голяма измама, за да си направят партиен проект и да вкарат в парламента един човек (б.р. Марешки визира Мая Манолова, която подкрепя "Системата ни убива")", коментира Марешки.

Той посочи, че Симеонов не го е питал за исканата оставка. Коментирали са програмите на партиите. Марешки призна, че от доста време са водени разговори с НФСБ за обединение на "независимите патриотични сили". Относно отделянето на ВМРО и разпада на "Обединени патриоти", той е на мнение, че причината е его.

Политикът заяви, че е време младото поколение да влезе във властта, а лица като Татяна Дончева, Мая Манолова и Христо Иванов да отстъпят. Марешки обяви, че не обръща внимание на коментарите в социалните мрежи и новия прякор на коалицията, който стана популярен в мрежата - "НеВоля" (б.р. от НФСБ и "Воля").

Марешки каза още, че АЕЦ "Белене" няма да бъде разделителна линия в отношенията му със Симеонов. Той призна, че е русофил, но беше категоричен, че винаги ще постави интересите на България на първо място.

"Само пълен идиот може да твърди, че аз строя незаконно в Морската градина. Този строеж, с който един пропаднал политик ходи да се снима...ами, той е бил министър, когато този кокошарник е бил там. Христо Иванов да каже дали е законен. Този строеж е бил там много преди аз да го купя", заяви Марешки по повод на строежа във варненската Морска градина.

Марешки заяви, че бизнесменът Иво Прокопиев има олигархични зависимости от други държави и уточни, че няма да назовава други имена, защото вече е бил заплашван.

"Знаете колко бой изядох и заради това не съм във властта, защото при мен идваха мастити бизнесмени и ми казваха: "Затваряш бензиностанциите и ставаш вицепремиер". Това се случи в началото на мандата", коментира той.