Лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки заяви във Фейсбук, че подкрепя протеста срещу поскъпването на горивата. Депутатът бизнесмен, който има верига бензиностанции с ниски цени, припомня, че преди повече от година е предупреждавал, че картелът в бранша ще ги вдигне. 

Ето какво точно написа той в профила си в социалната мрежа, цитиран от пресцентъра на партията:

"Имам съобщения от вас да оглавя протестите срещу поскъпването на горивата. Аз правя това отдавна с реални действия - знаете го добре. Разбира се, че подкрепям недоволните, но ще коментирам и друго. Не обичам фразата "аз казах ли ви", но в случая е на място. Колко пъти преди повече от година предупреждавах, че ако гласувате за партиите от статуквото, това ще се случи?! "Каквото поръчаш, такова ти сервират".

ВОЛЯ отправи много ясни послания какво ще направим с цените на горивата, ако спечелим изборите. За съжаление, повечето хора отново се довериха на онези, които по един или друг начин са свързани с картела и си затварят очите, когато той съдира кожата на народа. На следващите избори помислете по-добре кой реално прави нещо по този проблем и кой ви лъже! Който следи нашите действия и идеи, знае, че ние единствени имаме конкретен план срещу картела и ако ни дадете доверието си, ще го изпълним".