"Не съм получавалa и не съм искала поддръжка от Васил Божков. Премиерът се прегръщаше с него и имаше официални срещи, тогава беше уважаван от него бизнесмен. Но освен с Божков съм се срещала и с други бизнесмени преди и по време на кметската кампания. Една част бяха пратени от премиера да ме плашат, да ме шантажират, предлагаха суми, за да не участвам в изборите. Самият Борисов ме пита: "Предложиха ли ти всичко?". Отговорих му, че са ми предложили и не съм приела. И ще се кандидатирам".

Така председателят на "Изправи се.бг" Мая Манолова, която бе кандидат за кмет на София срещу Йорданка Фандъкова от ГЕРБ на вота миналата есен, отговори пред bTV дали се е виждала с обвиняемия бизнесмен миналата година. Поводът - тази сутрин Божков показа в социалните мрежи скрийншот от телефона си, за който твърди, че съдържа разменени SMS-и с премиера Бойко Борисов.

В съобщенията става дума за Манолова, като Божков казва как тя е искала поддръжка за изборите, но той е отказал. Следва отговор "Blagodaria". Самият Борисов отвърна, без да споменава Божков, че телефонният му апарат е на 10 години и кирилица на него няма. А част от съобщенията, разпространени от бизнесмена, са написани на кирилица. 

Манолова не отрече, че е имала среща с Божков, но отрече да е била по нейна инициатива, да е искала, а още по-малко да е получавала "поддържка". По думите й изнесеното днес прилича на "SMS отчети между партньори, които си правят услуги".

Имала съм разговори с представители на бизнеса, включително и с Божков, който тогава беше уважаван от Борисов бизнесмен. По време на този разговор го видях за първи път, но финансова подкрепа от бизнесмена Божков нито съм искала, нито съм получавала. Срещала съм се и с други бизнесмени, които даваха всичко от себе си да ме откажат да участвам изборите", посочи Манолова.

По думите й те са "добре подредени около трапезата на Столичната община" и не искали статуквото да се променя. Тя сподели още, че Борисов я питал: "Предложиха ли ти всичко?".

"Имаше и такива, които имат честен и почтен бизнес и не искаха повече да има наредени обществени поръчки и всичко да се разпределя на тъмно между приятелския кръг", каза още Мая Манолова.

По думите й въпросът на всички тях бил дали ще участва в изборите и дали ще се изправи срещу Фандъкова.

В тази кампания направиха всичко, за да ме спрат, каза още Манолова. "Борисов също го е страх, защото мачът този път няма да е уреден. Тръгнала съм на избори и ще се явя", категорична беше тя.

Ще се наложи да викам Борисов в съда да си покаже телефона с есемесите, заяви Манолова.

"Придворният кръг около Борисов е в шизофренна ситуация. Вчера неговите сайтове обясняваха, че Божков ме е финансирал, а днес твърдят обратното", каза още Манолова, която неотдавна обяви, че ще участва в предстоящите парламентарни избори. Засега не е ясно под каква форма и дали това значи, че движението ще се превърне в партия.

Припомняме, че Манолова обяви, че ще даде на съд Валери Симеонов заради твърденията му, че кампанията й е подпомагана от Божков. Тя намекна, че може да се наложи да вика и Борисов в съда са си показва телефона и SMS-ите.

По думите й както преди е отказала всякакви предложения, а целта на пратениците била най-вече да я откажат, така и този път няма да я откажат. И препоръча на институциите в държавата в новите сюжети "да проследят пътя на парите".

"Дискредитирането на моето име започна от 23 май, когато под прозорците на Борисов казахме, че ще има ревизия и попитахме къде са парите. Страх ги е, че ще има ревизия и ревизията ще е на това как се е харчил държавният бюджет в последните 10 години", добави още бившият омбудсман, като начело на списъка с ревизията ще бъде Борисов, неговите министри и приближеният му кръг.