Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова направи видеоизявление във Фейсбук профила си, в което директно обвини премиера Бойко Борисов, че по време на предизборната кампания за кмет на София й е изпращал хора, включително от ъндърграунда, които предлагали "всичко“, за да се откаже от надпреварата. А най-щедрото предложение дошло от самия него.

Това се случи часове, след като обвиненият в 18 престъпления бизнесмен Васил Божков публикува SMS-и, за които твърди, че са кореспонденция с Борисов. В тях укриващият се в Дубай хазартен бос заявява, че Манолова му е искала "поддръжка“ на изборите, но той й отказал. Самият премиер отрече това да са негови съобщения, защото ползвал "старо телефонче", което няма кирилица (на каквато са писани те - б.р.).

Във видеото, което Манолова публикува, не коментира твърденията на Божков, заявява само:

„От SMS-отчетите, разпространени тази сутрин, стават известни услугите, които бизнесменът Васил Божков е правил на премиера Бойко Борисов. В тази кореспонденция е замесено моето име с отчет, че не ми е оказвана подкрепа на местните избори“.

„Това, което отсъства и което трябва да кажа, е, че преди кампанията и по време на кампанията Бойко Борисов ми изпращаше много хора – сенчест бизнес, представители на ъндърграунда, да ме спират да не участвам в изборите, да ме заплашват, да ми предлагат каквото се сетите. Най-щедрото предложение да не участват в изборите беше направено от самия Борисов. Самият Борисов ме попита: „Предложиха ли ти всичко?“ Да, предложиха ми всичко и аз го отказах“, твърди бившият омбудсман.

По думите ѝ залогът е бил евентуална ревизия на 1,7-милиардния бюджет на София, „която да покаже как парите са раздавани на приближени фирми, на приятелския кръг, как е управлявана Столична община“.

Манолова обаче се закани на премиера, че той няма да я спре, че ще участва в изборите и ще ревизира бюджета на цялата държава.

Преди седмица бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов обяви, че Васил Божков е финансирал кампанията на Мая Манолова при кметските избори в София и протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

В отговор Мая Манолова обяви, че това е лъжа и ще съди Симеонов, а с Борисов, освен в съда, ще се видят и на парламентарните избори. Тя изтъкна, че българите са видели къде са купените гласове - в ромските столични квартали "Филиповци" и "Факулетата", където те били 90:10 в полза на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.