Васил Божков публикува нов чат от мобилния си телефон. В него събеседникът е обозначен с инициали "BB", като по думите на укриващия се в Дубай бизнесмен зад тях стои премиерът Бойко Борисов.

Първата серия разменени съобщения е с дата 1 август, като годината не се вижда. От страна на "BB" са изписани имената на юношите на "Левски" Атанас Кабов и Илия Димитров, а Божков отвръща със "следващия мач". На другия ден следва питане "Имаме ли шанс за Илия Кабов" (бел. ред - вероятно за Илия Димитров и Атанас Кабов), но отговор от тогавашния собственик на синия клуб не последва.

Другата част от кореспонденцията е с дата 10 септември. Този път комуникацията е инциирана от Васил Божков. Той пише "Мая Манолова идва за поддръжка. Отказал съм ѝ", а отговорът е "Благодаря".

В обяснението си към поста обвиняемият бизнесмен отново напомня плановете си за създаване на партия, като анонсира: "Утре ще ви предложа идеи за нов политически проект".

Час по-късно активността на Васил Божков в социалните мрежи получи и коментар от Бойко Борисов. По време на брифинга за удължаване на извънредното епидемично положение премиерът каза:

"Тези, които ме познават, знаят моето телефонче - 10-годишно. На него няма кирилица. Този модел няма кирилица. Ако някой в България каже, че е получил sms от мен на кирилица, аз друг телефон не съм пипал освен този. Той стои при охраната, между другото. Единствен. На другия не мога да работя. Както една кака навремето беше казала, че по вайбър съм я набрал. Аз тогава не знаех и какво е вайбър, а моят телефон няма такива функции. Та, ако някой каже, че съм пратил sms на кирилица, няма как да се случи от това апаратче, а друго нямам. С това трябва да се забавляваме."