"Длъжни сме да уважим достойнството на хората с увреждания. Длъжни сме, абсурдно е в Бюрото за социални услуги в район "Подуяне", например, да няма достъпна среда за хората с опорно-двигателни затруднения, за да стигнат до гишето и да бъдат обслужени."

Това заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова при срещата си с майки на деца с увреждания от "Системата ни убива". Те показаха нагледно, че не могат да достигнат до гишето на социалниите работници от Дирекцията за социално подпомагане в кв. "Хаджи Димитър", ул. "Васил Петлешков" №41.

"Това не е единичен случай, подобна е ситуацията почти навсякъде. Абсурдно е, едното крило на вратата да бъде застопорено, така че дори родителят да пренесе детето си на ръце, да не може да мине през нея с количката", каза тя и допълни - "Правя изричната уговорка, служителите не са виновни, служителите в социалните служби са наистина хора, които си вършат работата максимално добре и въпреки системата."

"За съжаление бюрокрацията е победила добрата идея. При мен идваха хора, които казваха, че ги размотават - подават документи, връщат ги, пак подават документи, но ги разтъкават с няколко месеца", разясни Манолова.

"Виновно е бездушното отношение и пълно неглижиране на проблемите от Столичната община. Това ще се промени", категорично заключи тя.