"Имаме готовност да въведем електронни обществени поръчки, за да гарантираме прозрачност и да улесним бизнеса. Електронните услуги дават не само удобство на гражданите и бизнеса, но и осигуряват прозрачност на процедурите". Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София, по време на срещата с представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Николай Стойнев, Владимир Данаилов и Зафир Зарков и Ирина Йорданова, както и Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ и зам.-председателят на организацията Боряна Манолова.

Фандъкова допълни, че вече се работи и за електронни разрешения за строеж от 2020 г. Това ще даде повече механизми за публичност и контрол.

"За мен е много важна работата с компаниите в града. Моето разбиране е, че за да бъде успешен градът трябва да развива икономиката. През последните няколко години София се развива бързо, а сега имаме шанс да привлечем и стратегически инвеститор, който да бъде мотор и за развитие на местната икономика", обясни Фандъкова.

Тя каза, че приносът на общината е с инвестициите в инфраструктурата и в образованието, както и в стабилната финансова политика. "В програмата ми предлагам да продължим инвестициите в големите инфраструктурни проекти. По разширението на Южната дъга вече се работи, работим по проекта от бул. "България" към "Люлин", завършването на вътрешните рингове и връзките към северните територии", каза Фандъкова. Тя обясни, че се предвижда и развитието на 4 индустриални зони.