БСП ще разговаря с "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство, след като стана ясно, че кандидат за премиер на ПП ще бъде не Кирил Петков, а Асен Василев. Това съобщи пред журналисти в кулоарите на парламента вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова.

"Нашето условие, за да преговаряме с "Продължаваме промяната", беше Кирил Петков да не е кандидат за премиер. Това условие е изпълнено. Ще разговаряме с ПП за съставяне на правителство", обяви лидерът на БСП.

Нинова отбеляза също, че различия между политиките на двете партии със сигурност има, но това, което ги е обединило с ПП, ИТН и ДБ било желанието да се промени моделът на управление в България. Освен това казаните във видео обръщението на министър-председателя в оставка Кирил Петков приоритети за следващите шест месеца съвпадали и с тези на БСП.

"Напълно подкрепяме техните приоритети за борба с корупцията, промените в Закона за обществените поръчки, промените в КПКОНПИ - това е и част от нашата програма. Започваме да преговаряме по политики, ясно разписани този път - с ясни отговорности и срокове - нещо, което липсваше в първия мандат", каза Нинова и отново потвърди: "Връщаме се на масата за преговори", подчерта Корнелия Нинова и отбеляза, че БСП ще добави в преговорния процес още социална политика, достъпно здравеопазване, развитие в образованието, стабилизация на икономиката.