Той е единственият кандидат за кмет на общината, друга кметска кандидатура в Общинската избирателна комисия не е регистрирана до изтичането на крайния срок на 22 септември в 18.00 часа.

Апостол Апостолов е кандидат на коалиция "Бъдеще за община Симитли", която той създава преди повече от десетилетие. Тя включва пет партии и към нея, по думите на Апостолов, може да се присъединява всяка партия, ако неин приоритет е интересът на хората от община Симитли.

Тази година зад кандидатурата на Апостолов застанаха партии и коалиции, познати като опоненти, с принципни различия и идеологии - подкрепиха го БСП, ГЕРБ, "Атака", ДПС и много още политически формации.
 
"Предрешеният избор ме радва и ангажира, коментира по телефона за БТА Апостол Апостолов. "Категоричната подкрепа, която получих, показва, че община Симитли се управлява с консенсус, че общината е отворена за всеки, че аз като кмет чувам и слушам. Вярвам, че ще оправдая високото доверие, което винаги съм имал от избирателите, а вече и тази широка партийна подкрепа."

Апостолов управлява община Симитли в продължение на последните 12 години. През 2004 г., 2007 г. и през 2011 г. той печели местните избори в общината още на първи тур.