Служебният министър на икономиката Кирил Петков все още не е провел разговор с президента Румен Радев и не знае дали ще бъде част от следващото служебно правителство. Това заяви самият Петков преди среща със синдикатите в "Мини Марица-Изток".

Той не коментира и дали ще обяви участие в нов политически проект.

"Докато сме служебни министри, ще си вършим работата като такива. Това ни е и днешният фокус, дошли сме тук да говорим с хората, да чуем техните мнения и да ги обединим с нашите стратегии за Плана за възстановяване, в който един от приоритетите е Индустриалните зони", каза Петков пред журналисти, цитиран от БНТ.

По-рано днес от прессекратариата на държавния глава съобщиха, че той ще разпусне Народното събрание на 16 септември - четвъртък, и същия ден ще назначи нов, втори за тази година, служебен кабинет. Засега съставът на новия служебен кабинет не е известен, но най-вероятно някои от настоящите министри ще запазят постовете си.

А насроченото за сряда редовно пленарно заседание ще е последното за краткия живот на 46-ото Народно събрание, което отново не успя да излъчи редовно правителство. В този ден обаче президентът практически дава възможност за още един работен ден на депутатите, в който ще могат да гласуват окончателно законодателните промени, с които да бъде отнето от главния прокурор Иван Гешев Бюрото за защита на свидетели, което те така и не успяха да направят. Най-вероятно обаче няма да стигне време за закриването на Специализираните съд и прокуратура, за което настояват партиите на протеста.

Третите парламентарни избори за тази година ще се проведат на 14 ноември, заедно с изборите за президент.