Очаквам по-голяма избирателна активност. Лично аз днес гласувах, за да не сравнявам София нито с Москва, нито с Троян. Това каза Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме Промяната - Демократична България", след като упражни правото си на глас в 133 СОУ "Александър Пушкин" в столицата.

Гласувах след четири години всички ние да сме много горди, колко много е прогресирала столицата на България, каза Петков и призова всички млади хора да излязат и да упражнят правото си на глас.

"За всички майки и бащи, баби и дядовци не гласувайте с носталгия, гласувайте за бъдещето на децата и на внуците си. Няма малки българи, всички българи са големи. Заедно трябва да гласуваме днес, за да имаме голяма България", настоя Петков.

"Вярвам на софиянци, вярвам в нашия град и мисля, че няма вариант, в който софиянци да не изберат бъдещето на европейска столица", каза още Петков.

Относно подкрепата от страна на ГЕРБ-СДС, Петков заяви, че оценява, че в края на кампанията Бойко Борисов е взел правилното решение.