Заместник-председателят на БСП е в готовност да влезе в битката за лидерското място на левицата. Битката не е между нас, не е между мен, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Валери Жаблянов, Антон Кутев. Битката на нас всички е за по-добра България. Има едно нещо, което не мога да простя на Нинова. Не мога да простя, че тя раздели партията на можещи и неможещи, на стари и млади, на бедни и богати. Това заяви Кирил Добрев пред Нова тв.


По думите му партията и лидерът от вчера имат различни посоки. "Вчера дадохме ясен знак. Няма как първо да изнесеш своята икономическа програма първо във Фейсбук и да кажеш след това, че е приета от Националния съвет. Този стил на управление намери своя логичен край. БСП е силна заради органите, които я управляват. Ние сме колективна партия. Колективното начало вчера беше възстановено", заяви Кирил Добрев.

"Това са единомислещи, които мислят в една посока. 41 човека искат да ползват своето право на демокрация да избират хората, които да ги представлява. Дистанцирането по този въпрос създаде напрежение, което в скоро време ще бъде разрешен, смята той. - Дори в дом съвета, когато повече от половината души искат да наложат мярка, те ще го направят. Отлагането във времето е проблем за ръководството."

"В БСП винаги е имало хора с различно мнение и затова сме били толкова силни. Проблемът е, че липсва диалогът в партията и всеки взима своята истината под мишница и отива по студията да я разказва. Всичко това е поправимо. Вчера направихме това, след като успокоихме партията", посочва заместник-председателят на левицата.

"БСП винаги е била партия, която се е представлявала от много хора, това е била нашата сила. Водим активен партиен живот без значение дали има избори или не. Свързват ни идеи, идеали и традиции. Дали ще има нов избор на БСП ще кажат членовете на партия. Над 84 хиляди социалисти ще имат право да упражнят своя вот", обясни Добрев.

По думите му БСП се е превърнала в агресивна партия, която отблъсква хората.