Големият кошмар на БСП е, че председателството върви отлично и България изпълнява стриктно ангажиментите си. Това е мнението на хората и у нас, и в Европа. Затова БСП си търсят измислени скандали, за да влязат по някакъв начин в новините. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ. Форумът се провежда във Вършец. Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация "Конрад Аденауер".

"Президентът Румен Радев също има фикс идея да критикува. Странно е защо настоява всичко да се съгласува с него при положение, че по Конституция вътрешната и външната политика на страната се реализират от правителството и парламентарното мнозинство", коментира Цвета Караянчева.

По думите й парламентът не е гумен печат на правителството.

"Народното събрание е избрано от хората, а на свой ред то е определило състава на Министерски съвет. Нормално е да изразяваме общи позиции", обясни тя.

Председателят на Народното събрание подчерта, че за нея диалогът с другите партии винаги е бил на първо място.

"В БСП има страхотни специалисти и хора, които адекватно оценяват процесите и развитието на страната. Когато обаче дойде Корнелия Нинова, всички се променят", отчете Караянчева.

Тя отбеляза, че истинските политици са непрекъснато сред хората и представители на ГЕРБ не правят изключение. "От петък до вторник сме из цялата страна. Хората ни споделят проблемите си и заедно търсим решението им", каза още председателят на парламента и изтъкна, че в момента безработицата е на рекордно ниски нива, доходите се покачват и се разкриват нови работни места.

"Когато ГЕРБ управлява, държавата се развива. Уверена съм, че ще изпълним 4-годишния управленски мандат. Всички предпоставки са налице. Имаме доверието на Европа, САЩ и всички наши партньори", категорична бе тя.