Бях си приготвил 8 страници отчет, но като слушам изказванията в дебатите тук, се сещам за онзи стар виц: "Защо в ада на българския казан няма пазачи?" (б.а.- когато някой тръгне да излиза, другите го дърпат надолу) С тези думи започна изказването си пред парламента вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на дебата след доклада на премиера Борисов за свършеното по време на Европредседателството.

Патриотът разкри, че не е доволен от общия тон на критики. "От изказванията на депутатите разбрах, че правителството е виновно за всичко - за Скрипал, за бомбардировките срещу Сирия, за разделението в Европа. Разбрах, че сме виновни за напрежението между Европа и САЩ, а аз си мислех, че основната ни амбиция е била за придвижване на Западните Балкани към НАТО и ЕС. Това всички го признават", добави той и "разкритикува" депутатите, че не са похвалили кабинета за стоплянето на отношенията между САЩ и Северна Корея.

"Слушам европейските политици и получаваме само положителни оценки. Тук само критика...", каза вицепремиерът.

Каракачанов отговори и на нападките на Веселин Марешки от "Воля", а сред твърденията му открои само едно вярно. "Вярно бе само това за инстинкта на Борисов - да, той има такъв, защото въпреки плановете и наколенките преди година и половина предпочете Обединени патриоти за партньори."

Припомняме, че по-рано днес Марешки обвини Патриотите, че са прокарали лобистки закон за горивата, а ВМРО е "Троянският кон" на ДПС във властта.