Консерваторите от "Нова демокрация" изравниха сили със СИРИЗА по предварителни проучвания, предаде БНР.

Напрежение, различни политически програми и взаимни обвинения има между лидерите на двете основни гръцки партии, които водят борба за всеки глас.

Днес приключва предизборната кампания, като агенциите показват минимална разлика в доверието към "Нова демокрация" и СИРИЗА.

От остров Крит, бастионът на СИРИЗА, Алексис Ципрас призова гърците да кажат за пореден път не на старите политически формации, които доведоха Гърция до икономическа катастрафа.

Гръцкият народ трябва още веднъж да каже „Не“, както направи на изборите през януари - не на корупцията, не на унижението. Крит дава сигнал за победа на СИРИЗА на тези избори, заяви Ципрас.

Тази вечер е последният митинг на СИРИЗА в Атина, а в подкрепа на Ципрас пристигат лидерите на Европейската левица. Консервативната партия "Нова демокрация" неочаквано дори за социологическите агенции, изравни силите си със СИРИЗА.

Единственото, което СИРИЗА донесе на страната, е контролът върху движението на капитала. И по този начин ни заби нож в гърба, задуши нашата икономика, унизи нашия бизнес, заяви  Вангелис Меймаракис ("Нова демокрация").

Над 15% са избирателите, които не са решили за кого ще гласуват и техният вот ще определи победителя в парламентарните избори. Нито една от прогнозите не гарантира самостоятелно правителство на първата партия.
Вотът на гърците ще определи дясна или лява коалиция ще поеме управлението на Атина.

АНКЕТАЩе спечели ли СИРИЗА отново?