Борисов каза, че след първи тур на изборите се чувства по-спокойно, но призова хората да не се успокояват.
„За нас беше важно да покажем, че сме управлявали добре през тези две години и половина и хората са ни оценили усилията”, каза Борисов, цитиран от "Фокус". 

Във всички големи градове ГЕРБ или бие на първи тур или е на балотаж, подчерта Борисов и добави, че самият той не е вярвал, че могат да изкарат толкова добър резултат.

По думите му, Доган отново се е показал като един от най-добрите политици, който си играе с БСП като „батко с малко дете”. Според Борисов, Доган оценявал, че ако загуби, това ще е заради ГЕРБ.
Двете партии, които се очертаха като силни след тези избори са ГЕРБ и ДПС, категоричен е Борисов. Според него, изборът в неделя е между Доган и Борисов.

Нощта е бременна...ще ме целувате - кога къде и кой от вас ще ви кажа допълнително - тези думи на Доган от следизборната нощ перифразира Борисов по Нова телевизия. Според лидера на ГЕРБ обаче БСП не отговаряла на тези призиви на Доган, "не излиза да каже като мъж, ако е мъж разбира се, отношенията ни с вас не са с целувки, ако ни подкрепите - искаме гаранции да ни подкрепите след това." 

"Дали Станишев ще го целува, дали Първанов, дали Калфин... Стефан Данаилов няма да ходи да се целува, той е определен", коментира Борисов.

ДПС ще ни изненада в неделя около 16-17 часа, когато в големите градове младите хора ще се откажат да чакат на опашките, а смесеното население ще атакува там, каза още той. 

„Като искат да ги касират, да ги касират. Но аз не виждам никакво основание за това. Много хора отидоха да гласуват в късните часове на деня и се създадоха опашки”, заяви премиерът по повод исканията за касиране на изборите по места.

Вчера се разбра за първите жалби с искане за касиране. ГЕРБ смятат да обжалват вота за кмет в Кърджали, Кирково и Тетевен, левицата ще внесе жалба за София, а СДС - за Своге и Видин. 

По-късно във връзка с касирането премиерът призова да се изчака – нека излязат резултатите, да се види колко са недействителните бюлетини процентно. През годините този процент е бил около 7-8.
Ако са около 7% - това е колкото на всички избори досега.
Вчера от БСП обявиха, че броят на недействителните бюлетини е 700 000, а процентът е над 6.

Факт е, че една от най-яростните кампании я води Волен Сидеров, посочи Борисов. Дори непримирими като РЗС, които са заявили, че ще го уволнят, са избрали да подкрепят ГЕРБ на втори тур, подчерта той.
"Докато Волен Сидеров говори колко лош бил Росен Плевнелиев, нищо не казва за Калфин - тук ми става ясно, че неговата позиция е такава, че се е разбрал с БСП и най-вече с ДПС", допълни премиерът.

Той обаче е съгласен с предложението на лидера на "Атака" да се преброят ръчно бюлетините, "защото резултатите няма да се променят".
Според премиера, в София Йорданка Фандъкова не може да бъде победена, дори ако отиде на балотаж.

Премиерът заяви още, че ГЕРБ винаги са се водили от това да спестят пари на данъкоплатците и затова са направени избори 2 в 1. Нормално било, когато има бюлетини с толкова много кандидати – знайни и незнайни, да се създадат проблеми. 

На въпрос защо председателят на парламента Цецка Цачева присъства на предизборен концерт на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ снощи в София, Борисов отговори пред журналисти в София, че "всички ходят и тя е започнала да ходи сигурно заради тях". Премиерът добави, че двамата депутати от ГЕРБ, които разнасяха чували с бюлетини в зала "Универсиада" в нощта на изборите, няма да бъдат наказани, защото не са били вътре в залата на ОИК.

Във връзка със скандала със СБХ премиерът заяви, че „нито рисувам добре, нито ми е важно да съм почетен член на Съюза на художниците”.