Шествието от около стотина депутати и симпатизанти на "Атака" тръгна от централата на партията и премина първо по бул. „Цар Освободител”. Те носеха плакати с надписи като "Аз тежа 50 кг и протестирам срещу връщането на ГЕРБ във властта".

Наложи се движението от площад „Ал. Батенберг” в посока парламента да бъде спряно. След това националистите блокираха трафика до Софийския университет.

Сидеров на Орлов мост

После шествието се отправи към Орлов мост, където движението по бул. „Цариградско шосе” в посока Плиска беше спряно. Имаше засилено полицейско присъствие, включително мотористи.

Сидеров за "граждански арести" и закона на Орлов мост

Между симпатизанти на партия „Атака” и минаващи граждани възникна скандал. Гражданите освиркаха представителите на партията и крещяха „Срам” и „Нещастници”. Сидеров се закани неговите хора да извършат "граждански арест" на един от тях, но това не се случи.

Сидеров заяви, че протестът е срещу вандалщината на Орлов мост и че ще са на мястото всяка вечер, за да налагат закона за всички, тъй като полицията не си върши работата.

"Няма да ставаме заложници на неколкостотин платени клакьори и провокатори на Костов, на Бойко, на Цветанов и разни други политически трупове. Така ще бъде от утре и повече Орлов мост няма да бъде оскверняван от група алкохолици, които се представят за българския народ", закани се лидерът на "Атака", който преди това заяви, че протестиращите извършват терористични действия.

Той поиска три оставки - на президента Росен Плевнелиев, на вътрешния министър Цветлин Йовчев и на кмета на София Йорданка Фандъкова, заради "насилствения протест срещу "Атака".

С палка в НС, "разговор" в БНТ

След като по-рано дойде в парламента с палка и обвини телевизиите, че изпълняват поръчки на чужди монополи, манипулират и поощряват протестите, сега той се закани:

"Ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, bTV, Нова телевизия и Канал 3, защото очевидно така се прави и полицията позволява хулигански прояви".

След блокадата на Орлов мост Сидеров влезе в БНТ за разговор с ръководството, искал да получи отговор защо всяка вечер журналистите лъжат и харчат парите на данъкоплатците.

Полицията постави метални заграждения пред телевизията, ул. "Сан Стефано" беше затворена.

След като излезе от БНТ, Сидеров отново нападна протестиращите и заяви, че са "пияни млади наркомани, които пушат трева в Борисовата градина".

"Ние се разделихме с различни мнения. Нашето убеждение е, че БНТ тенденциозно отразяват това, което се нарича граждански протести. Не показва как всяка вечер на Орлов мост 20-30 пияни младежи се търкалят и пушат марихуана, не показва вандалщините”, каза лидерът на „Атака”.

Той носеше снимка на мъж и се оплака:

Този индивид днес в 8.50 часа пред всички камери пред Народното събрание заяви, че ще ми извади гърлото, но за това няма нито дума по телевизиите".

След това Волен Сидеров поведе хората си в посока паметника на Левски.


Изпратете вашите снимки от протестите

КРЪСТОСАН ОГЪН: Как се държат телевизиите по време на протестите?