Малко след като от ГЕРБ съобщиха, че са приели оставката на областния координатор в Пловдив Иван Тотев, той публикува пост във Facebook, с който съобщава, че е "време да предаде ръководството", и благодари на всички хора, с които е работил.

"Идва време, в което човек трябва да предаде щафетата и затвори даден цикъл от живота си. След 15 години като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, след много понесени рани, спечелени битки и победи, мисля, че е време да предам ръководството на ГЕРБ в града", пише Тотев в социалната мрежа и продължава:

"Благодаря на всички колеги, приятели и съмишленици, с които съм работил на тази позиция от 2008-ма година до момента!

Ще продължа да работя с цялото си сърце, душа и любов за каузата, наречена ГЕРБ, и утвърдения от Изпълнителна комисия кандидат за кмет на Пловдив".

Иван Тотев предупреждава и колегите си, че трябва да се стегнат, защото им предстои много работа. 

Скрийншот: Facebook/Иван Тотев

От ГЕРБ съобщиха, че в мотивите си за оттеглянето бившият депутат и бивш кмет на Града на тепетата посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител.

ИК на ГЕРБ приема оставката и благодари на Иван Тотев за работата му през годините. За временно изпълняващ длъжността областен координатор на ГЕРБ - Пловдив, ИК утвърждава Димитър Колев, който е настоящ кмет на район "Западен" в Пловдив, отбелязва пресцентърът на партията.