Слави Трифонов трябва да отговори на въпроса, защо трябваше да се похарчат колосални суми пари от бюджета на държавата за извънредни избори, след като сега преговаря с тези партии, с които след изборите на 4 април не искаше, каза политическият PR експерт Нидал Алгафари. Той спомена и за разговори в обществото, според които е имало среща между президента Румен Радев и Ахмед Доган, на която са били уговорени конфигурацията на новото правителство и президентските избори.

Алгафари цитира думи на Доган, от личен разговор между тях двамата преди време. В него почетният председател на ДПС му споделил, че само 30 процента от политиката е явна, а всичко останало е задкулисие. Според Нидал Алгафари задкулисието не е непременно нещо лошо, защото в политиката има неща, които на средностатистическите хора няма как да бъдат обяснени. И дава пример с това, че никой не е питал хората дали са съгласни България да влезе в НАТО или ЕС.

Според Алгафари решението на Слави Трифонов да не се появи на онази пресконференция в БТА, на която партия "Има такъв народ" трябваше да обясни защо оттегля предложението си за министерски съвет с премиер Николай Василев, е правилно. Политическият PR експерт твърди, че по-голямата част от хората в България знаят, че за да може да общува добре с хората, на Слави Трифонов му е нужно аутокю с написани въпроси и отговори. Алгафари допуска, че Трифонов не може да отговаря на въпроси от сфери като икономика, социална и външна политика, защото не е достатъчно добре подготвен.

  • Ако ГЕРБ, БСП и ДПС са системни партии на статуквото, "Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме!" - на протеста, то каква партия е ИТН?
  • ИТН не искат да имат нищо общо с ГЕРБ. Но, защото тогава зачестяват сравненията на Слави Трифонов с Бойко Борисов?
  • Коректно ли е политическа сила да смени името си само седмица след като се е явила на избори под друго име?
  • Как властта говори с народа?

Отговорите на Нидал Алгафари, "Директно в новините" със Стефан Кунчев.

Визитка

Нидал Алгафари завършва ВИТИЗ, специалност "Кинорежисура". Режисьор на студентското предаване "Ку-Ку". Продуцент, сценарист, режисьор на игралния филм "Ла донна е мобиле". Продуцент и режисьор на телевизионните предавания "Наблюдател" и "Анонси". От 2002 г. до 2004 г. е изпълнителен директор на БНТ. Автор на романите "Боже, защо господ лъже" (2014), "Аллах, милост нямаш ли" (2015), Любиш ли, ти, Бог си" (2017) и "Орисани да избираме" (2018 г.), "Рано или късно" (2019).