Целият скандал дойде от опитите на Мая Манолова да използва и да манипулира Комисията в дадена посока. Така депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Христо Гаджев коментира в "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ скандала в Комисията по ревизия и изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски в парламента, който обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт.

"Искахме да има ясни правила, по които ще се проведе изслушването. Също така г-н Илчовски още в сряда даде едни документи на г-жа Манолова, които били много важни, а тя ги скри. Защо не даде на членовете на Комисията да се запознаят с тях?", попита Гаджев.

Според него в сряда Илчовски твърди, че е виждал как кюлчетата били подарявани на Борисов, а вчера е казал, че ги е виждал само на снимка, в сряда казал, че знае коя е плеймейтката, а в петък - че само е чувал за подобно нещо.

"Аз се надявам следващите дни дума по дума, теза по теза и журналисти, и експертизи, и власти - прокурор и съд, да обследват всяка една от тезите с документите, за да се види кое е вярно и кое не. Защото предубедените хора ще видят това, което искат да видят. Но непредубедените да имат някакъв критичен анализ на това, което се случи", коментира Гаджев.

По думите му Светослав Илчовски вчера сам се е самоинкриминирал за извършени от него престъпления, докато се опитва да обясни как другият бизнесмен Иван Ангелов е вършил престъпления.

"Изглеждаше като двама бизнесмени, които са били доста близки очевидно през годините, които явно към момента вече нямат общ бизнес и в момента си хвърлят кал един по друг, през държавата, правейки цялата държава на цирк", каза още Гаджев.

Според него Мая Манолова трябва да изпрати бизнесмена Илчовски на европейската прокуратура, защото той вчера е признал, че е правил измами с еврофондове и субсидии.

"Нека не слагаме каруцата пред коня. Нека да дойде 11 юли и тогава ще видим" - така депутатът от ГЕРБ-СДС в коментар за предстоящите избори.