При специализирана операция на полицията под ръководството на прокуратурата в Добрич са намерени торби за гласоподаватели с хранителни стоки, на които на мястото на подателя е била изписана една от политическите партии, предаде "Фокус".

За случая от Добрич е сигнализирала ДАНС, предаде БТА. 970 пакета храна (в камион) е трябвало да бъде раздадена като помощи, са съобщили от прокуратурата.

В Търговище също разбиха схема за раздаване на хранителни стоки на гласоподаватели от една от политическите партии като тази в Добрич.

Намерени са торби за гласоподаватели с хранителни стоки, на които на мястото на подателя, също както в Добрич, е била изписана една от политическите партии.

Едновременно с това Районната прокуратура в гр. Бяла съобщи, че функционер на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност /ДОСТ/ е бил задържан за нерегламентирана агитация.

Според сигнала, Ахмет Н. е раздавал пакети с храна в турската махала в град Две могили. Той заедно с други трима са били задържани в полицейския участък. Сигналът е подаден от привърженици на конкурентна партия.

Пакетът с храни е съдържал боб, макарони, леща, олио и др.

„Няма конкретни обозначения на партията върху пакетите с храна, но е било обяснявано на хората откъде идва тя“, казаха пред Дарик хората подали сигнала.

„Работим по такъв случай. Не можем да излезем с конкретно становище, докато колегите от полицията в Две могили не си свършат работата“ заявиха от Районната прокуратура в Бяла.

Преди дни имаше подобен сигнал и в село Чернолик, община Дулово, област Силистра.