Социалният министър Бисер Петков отиде при двата протестиращи лагера на хората с увреждания, за да ги покани да се върнат в работната група по изготвяне на новия Закон за хората с увреждания. Срещата обаче прерасна във взаимни нападки между двата протестиращи лагера за участието на отделните групи в реформата, съобщава Дарик.

Петков занесе и два варианта на законопроекта, като по думите му в тях са отразени голяма част от исканията на протестиращите. Те от своя страна пък обявиха, че ще кажат дали приемат поканата, след като се запознаят с текстовете.

Вариантите се различават по това кой ще е органът, който ще прави индивидуалната оценка на хората с увреждания. В единия се предлага това да е звено към Агенцията за социално подпомагане, а в другия - Агенцията за хората с увреждания.

Социалното министерство предлага сегашните интеграционни добавки да бъдат заменени с по-сериозна финансова подкрепа за всички хора с увреждания, съобщи след срещата си с представители на двете протестиращи групи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.