Хората с увреждания с по-високи помощи и личен асистент спрямо нуждите

Министърът отново покани протестиращите да се върнат в работната група по новия закон

Обратно в новината

Коментари - Хората с увреждания с по-високи помощи и личен асистент спрямо нуждите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите и се ужасявам от недораслото мислене на някой хора които си мислят, че като са здрави са богоизбрани а инвалидите кучета ги яли. Никой не е застрахован срещу инвалидизиране. Повече от 20 г. съм инвалид с над 92% увреждане на крайниците и трудно подвижна, а пенсията която получавам е 130 лв. Ако някой ми каже как да оцелея с тези пари на месец евала ще му кажа. А някой има ли представа как инвалид може да си намери работа според заболяването? Само като споменеш и ти затварят вратата. Искам да работя и работя, какво ми коства само аз си знам, затова моля не слагайте всички инвалиди под един знаменател. Да, наистина има много фалшиви инвалиди от което страдат хората които наистина имат нужда. Мисля, че реформата трябва да започне първо от промяна в мисленето и отношението към хората с увреждания защото с нищо не са по-долу от здравите. Почвам да стигам до извода, че не аз съм инвалид а тези на които чета негативните и злобни коментари. Извинявам се ако някой се обиди но когато не си изпитал нещо на гърба си мисля,че е по добре да се замълчи.

Подкрепям!!! И аз съм инвалид повече от 20г. , диагноза МС. С тази болест никой да не се подиграва, защото НИКОЙ не е застрахован, особено ако е млад и бял!!! Защото най-вече засяга младите и белите хора, но може да се развие в по-късна възраст и не се знаят причинителите на болестта, защото буквално всеки може да се разболее в някой момент от живота си!!!

Трябва едни 20 години човек да е с тежки болести, за да види "ЗДРАВИТЕ" в каква духовна нищета са потънали. Напълно подкрепям Вашите изводи, защото съм достигнал до същите заключения. Макар и да съм на 72 години, на мене също ми се работи. Разбира се, не за пари, а за ПОДАРЪЦИ-оргонити за приятели, изработени със сърце и душа. Наистина, с колкото и голяма пенсия да си, трудностите изискват НЕПОКОЛЕБИМА ВОЛЯ за да бъдат преодолявани. "Умира бавно, който ...", стихотворение на Пабло Неруда. В него с описана същината на живота-ЩАСТИЕТО.

Медиите да престанат да ни тормозят, запълвайки медийното си време с протести на инвалиди и криминални бюлетини от МВР. Другарите комунисти използват инвалидите за свои цели, но не казват, че с управлението си като бивша комунистическа държава са докарали целият народ да е инвалид с мизерните руски условия, които от десетилетия налагаше на държавата ни. Сега комунистическите синчета подкокоросват инвалидите да искат да са на нивото на здравите, т.е. здравите да работят единствено за инвалидите, за да им се подобри битовото положение. Инвалидите трябва да знаят, че са неравностойни и не могат да бъдат като здравите, а тези чиято инвалидност позволява да отидат да работят там, където ги взимат на работа, а не да чакат богати „помощи” от държавата. И сега все още сме бедна държава, която не може като инвалидите да иска най-нахално да е на нивото на богатите цивилизовани държави. Дори в цивилизованите държави има мярка в „отглеждането” на инвалидите си. Не може целият народ да работи само за инвалидите още повече, че има недобросъвестни здрави, които са се пенсионирали като инвалиди.

Ти си луд, гражданино. ...ако се инвалидизираш в ПТП/никой не е застрахован от това/-----пак комунистите ли , ще са виновни!? ....като плюеш и тролиш---влагай малко разум и човещина!:))))))

За морала на едно общество се съди по отношението към хората в неравностойно положение. За морала на отделната личност също. Ако смятате, че вие и вашите близки сте "застраховани", помислете пак - ако можете да мислите.

Мда, както написаха първите - "държавата ни", подпомага "мургавите" гласоподоаватели, подпомага престъпниците, но пенсионерите и инвалидите - за тях няма пари?!?!? За всичко иначе има пари - за нови коли на "слугите на народа", но за народа - сам да се оправя!!! Ами изловете фалшивите ТЕЛК-ове, подкупните лекари, купете си Дачии, а не Мерцедеси, поспестете малко, не крадете много, и ще има пари и за народа!!! Не вярвам на управник, който каже, че няма пари в България, а се вози в скъпа кола!!!

Много удобно винаги се появяват едни напълно независими и подкрепящи властта "контра" протестиращи.

браво бате! на всекиму според нуждите, от всеки според възможностите... ма много познато това ?

"Вариантите се различават по това кой ще е органът, който ще прави индивидуалната оценка на хората с увреждания. В единия се предлага това да е звено към Агенцията за социално подпомагане..." Агенция за социално подпомагане ще прави оценка на хората с увреждания?! ... От години административни неуредици оставят хората без личен аситент за определени периоди. Имах съседка пълен инвалид, която звънеше на съседите си с молба някой да я обърне в леглото, защото се схващаше цялата. Жив труп... Както живя, така и почина - горда и унизена... Задължение на държавата е да излови фалшивите инвалиди и съучастната лекарска мафия...И да не лишава нуждаещите се от право на достоен живот и достойна смърт...

Измежду фалшивите инвалиди има и десетки хиляди со кхърес джентълмени които на избори гласуват единствено и само БСП

Аз имам роднина с 100%с чужда помощ и оставен на съдбата.Съпругата му почина ,сина му има и той е инвалид но поне ходещ и е изоставен и от социални и от държава.Засега може само най близки роднини да се грижат,но като няма оставен е да умре.Аз живея далеч и също имам болен в къщи.Как може такова бездушие.Убийци на болни хора.А също знам,че има и много ,,фалшиви инвалиди,,Закона ,,султанка,,нен беше добър за хората.Хванете фалшивите,а не убивайте болните

Отвратен съм от езика на хората с увреждания! Направо ми писна да им чета гнусните проклятия и омраза. Затова нормалните бягат оттука като дявол от тамян. Останаха само едни алчни изроди дето са готови да те изтърбушат посред бял ден за пет лева. Ужасни хора! Накичили се с някакви черепи и висулки като “живите мъртви” като че ли аз съм им виновен за състоянието. Нито ги съжалявам, нито ме интересуват, и въобще не смятам, че трябва да им слушам и чета простотиите. Хиляди пъти повече подкрепям нуждите на незрящите и глухонемите, защото въпреки състоянието си се стремят да са в полза на обществото и се трудят колкото могат...

негативизмът ти идва в повече.. време е да се присъединиш, и вместо да кажеш "бягат", да кажеш "избягахме" а след като избягаш, след това можеш да започнеш и да бягаш всяка сутрин, но за здраве и против шкембе

Акъл взел да дава! Ако имаше много акъл, щеше да си богат и сам да си гледаш детето, а не да цивриш на държавата.

аз? да цивря на държавата? на коя държава? на която внесох $60 000 таксес тази година? нещо си се объркал, младеж

Имат си съпрузи, майки, бащи, роднини. Да се впрегнат всички и да им помагат в отглеждането. Иначе можаха да отнемат 11 те деца на семейството от Русе, вместо да им дадат пари и асистенти. А тука наливат в бездънна яма.

Не ти го пожелавам но един ден ще го разбереш какво е да не можеш да си купиш хляб и да чакаш някой да ти купи

Какво мислите за 45-46 годишен мъж освидетелстван с диагноза "Лека умствена изостаналост". Лекарите от ТЕЛК доста са го изчакали във времето, за да видят дали и как ще се развие, а!?

А секретар или секретарка, няма ли да им дадем?

И масажист, за майките, испаноговорящ.

Нямам нищо против на хората с увреждане да им се помага, но трябва да знаете, че е бъкано с фалшиви ТЕЛК решения. Хората с такива документи са истинските паразити.

В СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОНТАРИО , ПОМОЩИТЕ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ СА КОЛКОТО СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В БГ - 1000 ЕВРО :)) ... + ЛИЧНИЯ АСИСТЕНТ ... ПРИ НАС В АМЕРИКА - Е ПЪК БАШ В БЪЛГАРИЯ - КВОТО СИ ОДЕРЕШ , ТОВА ЩЕ ЯДЕШ :)) ...

Големи л ъжи!Кой ти обръща внимамие в Америка!Те повечето не могат да стигнат до елементарен преглед!Обама пусна пакети за социално слабите,Тръмп ги оряза!Освен това там прегледите са много скъпи и изобщо цените на мед. услуги на ен - та степен!Например сами за вадене на кърлеж- 800 долара!

Я им дайте направо по 10 000 лева месечно, подарете им по една къща и кола с шофьор, че те много са заслужили и допринесли за България.

Ти имаш ли средно >? Как не те марзеше да напишеш такава глупост??

Кво друго да очакваш от прост и злобен женски патладжан?

Извинете, а ти имаш ли основно, че пишеш мАрзеше, а не мЪрзеше, както е правилно? Казваш мързел, а не марзел, нали?!

Незнам за кой се отнася за ,,средно,,но твойто средно е менте.Не се пише ,,марзеше,,а мЪрзеше

Раздавайте. Те да си пафкат цигарките, да си пият, а ние да бачкаме като луди.

Като им завиждаш, осакати се и си пиши цигарите по цял ден и ти без да работиш...дееба шибаните уроди...ако ми беше пред очите да съм те пребил говедо, няма място за уроди като тебе в никое обществи

Ти така ли направи? Осакати детето си, като си пила и пушила по време на бременност? Сега разбирам как се действа.

Може да се открие и дарителска сметка към Агенцията или към социално подпомагане ,който има възможност да дарява,като средствата ще се насочват към конкретни дейности!Но по добре да е насочено към повече хора!

Да ама щте ги откраднат На вълк доверие не

Е защо,ще има контрол,нали вече екектронни ще се проверява къде какво!Даренията да са към държавните агенции,не към НПО,защото държавата плаща!

Има достатъчно пари, това НПО се оказва че на година за конференции и екскурзии гълта държавни пари по 500 000 лв, затова бяха много бесни спрямо промените в закона, които искат майките

Е защо лъжеш?Няма такава сума за конференции и екскурзии,стига измислици

Все ми се струва че в В европа има криза на морала, защото не са изгонили всички негри , турци, цигани и мюсюлмани, както и азиатци всички те са паразити.

болен здрав носи...

Тогава ще видиш кой здрав и кой болен

Трябва да се намери приемливо решение и за двете групи но да се съобразят и с хала на държавата , че не сме от богатите държави, а точно обратното!

Да се спре теча от държавата към часните джобовр и ще има пари и за инвалиди,и за бедни та дори и за работещи бедни/като за определен минимум не плащаш данъци,както беше едно време/ Но свищовският експерт отне всичко ,а само иска да ограбва бедният народ,а на ,,олигофренитеолигарси,,не им посяга.Затова тънем в беднотия,,А ИНВАЛИДИТЕ СА ОБРЕЧЕНИ НА ГЕНОЦИД,,

Всички искат и искат и искат и искат, пари, пари и привилегии, размахвайки като знаме нещастията си. Диктатура на малцинството на мнозинството.Първо бъдете смирени, а не се правете на рекетьори. Ще изгубите всяко уважение.

Смирени? Колко още? Тоя народ е смирен откак се е пръкнал по тези земи... и не е прокопсал.

Те хубаво ще им дадат право за това на хартия, но няма да се намерят хора които да искат да бъдат лични асистенти защото е много тежка работа. В Норвегия не могат да намерят бични асистенти на много деца и по- възрастни хора с увреждания.

подигравате се с хората с увреждания, а толерирате патладжаните,които за дипломирането на едно .. вдигат празненства,все едно Бог се е родил !