Късно снощи, в салона на Драматичния театър във Видин Цветан Цветанов - заместник-председател на ГЕРБ, заедно с депутатите Красимир Велчев и Владимир Тошев, и Цветомир Паунов - административен секретар на ГЕРБ, разговаряха с актива по актуални политически въпроси, предаде БТА.

169 са новите членове, приети в ГЕРБ във Видинска област
от началото на годината, и на 50 от тях бяха връчени партийните книжки.

От началото на годината в ГЕРБ са приети 4000 нови членове, каза в отговор на въпрос във Видин заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. В края на миналата година членовете на ГЕРБ в страната са били над 72
хиляди души
, като освен новоприетите, има и хора, които са напуснали, уточни Цветанов.

Изключените от партията

Деветима са изключени от редовете на партията и техните имена са били обявени на областната среща. Сред тях са общински съветници и лидерът на общинската организация на ГЕРБ във Видин.

Цветанов поясни, че изключването на членове на партията не е тенденция, а се случва само в някои областни организации.

Подготовка за избори

Това, което бе дискутирано във Видин, е днешната ситуация в страната, тежката политическа и парламентарна криза, която неминуемо ще доведе до предсрочни парламентарни избори, заяви след срещата Цветанов.

Според него хората искат предсрочни избори, защото всички са свидетели на подмяната на вота, която бе осъществена на 11 май, в деня за размисъл, когато този ден бе опорочен.

Цветанов допълни, че тогава са били направени внушения, които са довели до днешната тежка политическа криза.

Днес хората искат да вървим към предсрочни парламентарни избори и това е единственият изход, който имаме от тежката криза и в парламента, и в изпълнителната власт, каза в заключение заместник-председателят на ГЕРБ.

Той заяви, че не е нормално парламентът да работи под обсада на протестиращи, и с метални заграждения, като ежедневно се разширява периметърът им.