"Този народ трябва да разбере, и всички ние като хора, че само работа може да донесе пенсии и заплати. Стига с това „държавата я няма” - как така, а кой замърсява природата и боклука по реките? Затова- работа, дисциплина, уважение към противниците", заяви Бойко Борисов пред 15 000 хора, дошли от цялата страна за откриването на кампанията на ГЕРБ в зала Арена Армеец.

Вижте снимки >>>

Той се надява някои партии да осъзнаят, че не са си отишли заради ГЕРБ, а  заради лошо управление. Според него обаче, държава, която всяка година провежда избори, не е стабилна. Той призова политици и партии да спрат да занимават обществото с избори, тъй като държавата не може да се оправи само с избори. Именно затова целта на партията му е да се постигне спокойствие в страната, което ще увеличи инвестициите.

Бойко Борисов подчерта, че ще води толерантна кампания и призова и останалите партии към такава.

Той посочи, че от висотата на победата той и съпартийците му не трябва да се поддават на реваншизъм, но въпреки това:

 „Много ми се иска, поголовната сеч, която настана от ДПС и БСП преди година и два месеца, където бяха сменени всички кадри на ГЕРБ"
, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че иска партията му да има успех "не заради тази тъпа дума власт", и не заради това да натриват носа на някого.

"Иска ни се нашият народ да се обедини и без външна помощ да надскочим омразите и да се опитаме да бъдем по-нормални, по-добри с нашите опоненти”, обясни Борисов.

Бившият премиер бе посрещнат в залата на крака от публиката и под звуците на "О, соле мио" ("О, слънце мое" - б.р.), изпълнена от оперния певец Георги Пандуров, долетял специално от Кьолн. Борисов вдигна залата на крака, за да почете загиналите при пороите през последните дни и разпореди изпълнителната комисия на ГЕРБ да отпусне на засегнатите общини 100 000 лв.

Преди него говори заместникът му Цветан Цветанов, който обеща втори управленски мандат на Бойко Борисов.

Цветанов нарече лидера на ГЕРБ "силен централен нападател" и представи и останалите "нападатели" - водачи на листи, пред събралите се в столичната зала "Арена-Армеец".

В специално видеобръщение председателят на ЕНП Жозеф Дол пожела успех на ГЕРБ в предстоящата кампания и на самия вот.

Преди официалното начало публиката "подгряваха" български поп изпълнители, Веселин Маринов, а присъстващите с "мексиканска вълна" скандираха от местата си.

На видеостени от двете страни на подиума бяха показани моменти от различни срещи на ръководителите на партията, ретроспекция на емблематични събития от началото на прехода у нас до момента.

Кампанията на партията бе открита от емблематични лица на старото СДС- Едвин Сугарев и Георги Марков.

"Принадлежим към една и съща кръвна група и политическо семейство", обяви Сугарев. Той призова Реформаторския блок, ако влезе в 43-то Народно събрание, да подкрепи ГЕРБ.

След него думата взе друг популярен политик от старото СДС, бившият конституционен съдия Георги Марков. "На 5 октомври вие сте длъжни да победите", извиси глас той. "Вашата победа ще бъде наистина историческа - СДС започна тази битка против комунизма, ваш дълг е да я завършите успешно", подчерта той.

АНКЕТА: За кого ще гласувате?