С предложения проект на Конституция ГЕРБ се опитва да печели време. Това каза проф. Радослав Гайдарски от БСП, който беше депутат в VII Велико народно събрание.

"Това е начин да се забави оставката на правителството. Виждате, че те предложиха много начини, не само промени в Конституцията. Много от стачкуващите в момента са поддръжници на идеята за нов основен закон. Затова ползват този момент. Смятаха, че ще намерят поддръжници сред протестиращите. Мисля, че точно тук сгрешиха - хората разбраха, че това е едно квазиискане", коментира проф. Гайдарски.

По думите му основните поддържници на Бойко Борисов в момента са неговите коалиционни партньори - ВМРО и НФСБ, защото има е ясно, че няма да припарят до Народното събрание.

Според проф. Гайдарски е абсолютно невъзможно управляващите да съберат необходимите гласове за свикването на Велико народно събрание. На въпроса дали е възможно разцепление в БСП при гласуването на проектоконституцията и свикването на Велико народно събрание той отговори: "Гладна кокошка просо сънува".

Той коментира оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов с думите: "Много трудно човек може да разбере какво става. Навсякъде се говори, че след като Данаил Кирилов е станал министър, значи всеки може - нивото е паднало толкова ниско".