Кметът на София Йорданка Фандъкова ще приеме подадената оставка на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, съобщиха от пресцентъра на Столична община, след като по-рано днес той обяви пред журналисти, че е призован да се яви в прокуратурата в качеството си на обвиняем по проверката за ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Общината ще продължи да съдейства на проверката на прокуратурата. Като част от това преди месец бяха изпратени резултатите от проверката на дирекция "Вътрешен одит". По заповед на кмета бяха проверени всички обстоятелства, довели до изменението на проекта за релсовия път по ул. "Граф Игнатиев", уточняват от кметството.

"Столична община оказва пълно съдействие на проверяващите органи, като всички документи и установени от вътрешната проверка факти са присъединени към проверката на прокуратурата. Като възложител на проекта Евгени Крусев носи своята отговорност. Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" е голям проект, при реализацията на който се изисква експертизата и компетентните решения на широк кръг експерти, в това число и проектантите. В този процес всеки един носи своята лична и професионална отговорност", коментира Йорданка Фандъкова, цитирана в официалното съобщение.

Прокуратурата проверява ремонта, чиято стойност е над 24 млн. лева, заради съмнения за нарушения на Закона за обществените поръчки.

Евгени Крусев заемаше този пост за малко повече от година, след като предшественикът му Любомир Христов също подаде оставка заради скандал с ремонт на спирки.