Фандъкова е поискала оставката и на цялото ръководство на Центъра за градска мобилност във връзка със същото журналистическо разследване.

Любомир Христов е близък на семейството на Ирена Коцева, депутат от ГЕРБ, а фирма, в която нейният съпруг е съдружник, е спечелила изгодно обществена поръчка на Столична община за 60 „спирконавеса“ за гладския транспорт.

Според разследването договорената цена за спирките е била почти двойно по-висока от реалната. Общата стойност на сделката е 236 730 лева.

Премиерът Бойко Борисов настоя Коцева да подаде оставка, а на Йорданка Фандъкова препоръча да поиска оставката и на Христов.

Зам.-кметът сам депозира оставката си заради "създалото се напрежение и внушения", с уговорката, че спорната обществена поръчка не е негова работа. Той посочи и прекия възложител - Центъра за градска мобилност.

Христов отхвърли твърденията, че е оказал влияние при избора на изпълнител на поръчката.

Действията в Столична община по случая се развиваха успоредно с разговорите във и около парламентарната група на ГЕРБ този следобед. Първо бе съобщено, че групата ще решава дали да приеме оставката на депутата Ирена Коцева, а лично Цветан Цветанов я защити. Но малко по-късно самата Коцева депозира оставка в деловодството на Народното събрание.