Засега без подкрепа от партии или други официални структури, 17 години след първата си изборна победа Елеонора Николова отново тръгва към кметския стол в Русе, предаде БНР. През 2002 година тя бе издигната от гражданска формация, а впоследствие бе припозната от десните сили в града.

През 2002 г. печели частичните местни избори в Русе като кандидат от гражданска формация "Професионалисти за просперитет на Русе". Година по-късно печели убедителна победа в първи тур на редовния местен вот.

На парламентарните избори през 2005 г. е избрана за депутат от листата на ОДС. През 2007 г. напуска СДС и става независим депутат. В 40-ото Народно събрание участва в работата на Комисията по правни въпроси и на Комисията за борба с корупцията.

По-късно оглави Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Елеонора Николова е съосновател на сдружение "Европейски демократичен път" и като такава участва през 2009 г. на избори като мажоритарен кандидат за народен представител от Пазарджик.

До началото на 2011 г. е заместник-председател на Единната народна партия.

В момента е адвокат на свободна практика в родния си Русе: "Аз кметувах след господин Калчев, когато града бе наречен Първи частен град и знам какво заварих. Сега съм любопитна какво ще заваря отново".

По време на нейния мандат бяха основно ремонтирани 36 километра пътна мрежа със заем само от 7 милиона лева. Днес Елеонора Николова заяви, че има готовност да привлече сериозни инвеститори в региона.