Предстои ни отново да организираме предсрочни парламентарни избори и няма да губим никакво време. Когато някой се е справил отлично с поставената му задача, какво се случва - възлага му се отново. Това заяви в началото на първото заседание на новия стар служебен кабинет премиерът Гълъб Донев.

Министър-председателят поздрави новия министър на културата Найден Тодоров с добре дошъл.

"Преди да започнем работа с първите ни решения за втория мандат на служебния кабинет, да поздравим с добре дошъл министър Найден Тодоров. Маестро, вече сте министър. Сигурен съм, че диригентът ще помага на министъра да управлява сферата на културата в съзвучие", подчерта Донев.

Снимка: БТА

Служебният премиер заяви още, че отново предлага служебният вътрешен министър Иван Демерджиев да бъде натоварен с отговорността да координира организационната подготовка за изборите за Народно събрание на 2 април, а служебният министър на електронното управление Георги Тодоров да координира възложената на МС дейност по техническото осигуряване на предвиденото в Изборния кодекс видеонаблюдение и видеозаснемане. 

"Освен това ни предстои да разгледаме днес и одобрим план-сметката за разходите по организацията на изборите", отбеляза още Гълъб Донев.

"Кратък дневен ред, но задължително начало в основната ни задача - подготовката на извънредните парламентарни предсрочни избори", добави служебният министър-председател.

Снимка: БТА

Малко по-рано президентът Румен Радев постави задачите и приоритетите пред новото старо служебно правителство. 

В Гербовата зала на "Дондуков" 2 той похвали министрите за свършената работа, очерта продължението на приоритетите и ги предупреди да се поддават на предизборните провокации, каквито да очакват ежедневно.