Влизането му в Народното събрание обаче даде допълнителен стимул на протестиращите, след като само преди седмица Нова телевизия показа ромчета, които разказаха, че събират по 20 лв. за ток от къща и се отчитат на Методиев. В същото време парите не постъпвали в ЧЕЗ.

Преди години пък при друго журналистическо разследване името му бе намесено в купуване на гласове. Свързват го и с дървената мафия в района на Самоков.
 
След клетвата си днес Методиев, който е бил в ръководството на партия "Евророма", заяви:

"Аз съм Сали и съм циганин. Виждате ме, циганин съм и се гордея от произхода си, но това, че съм черен циганин, не ме прави престъпник. Който оттук натам се опита без доказателства да намесва моето име, ще се виждаме с него в съда”.

Той подчерта, че не е осъждан и отрече да има нещо вярно в твърденията, че е организирал купуване на гласове. Заяви и, че няма нищо общо с частно енерго, никой не го е търсил за това и няма да отговаря на повече въпроси по темата.

Все пак Методиев обясни, че го злепоставя "една личност, която има над 25 години лишаване от свобода и излежаване в българските затвори". Въпросният човек се казвал Ярослав Мишев и бил осъждан за кражби, за побоища и дори за опит за предумишлено убийство. Методиев обаче не можа да обясни защо този човек иска да го злепостави.

Новият депутат посочи, че има строителна фирма и последните години се занимава със строителство. Заяви, че материалното му състояние е скромно.

Запитан дали се е обидил от това, че половината депутати от БСП излязоха, когато се заклеваше, Методиев отговори:

"Не, аз не наблюдавам кой излиза и кой гласува за мен. Аз съм дошъл в парламента, за да променя отношението към нас, циганите. ДПС е единствената партия, която ни дава възможност да отразим всичко, което се случва в циганския етнос".

На въпрос в кои сфери смята да работи в парламента, Методиев отговори - спортната и социалната. И уточни, че има висше образование, завършил е ВИФ "Георги Димитров" - треньор по футбол и учител по физкултура.

Както вече стана известно, Методиев влиза в парламента на мястото на Емил Иванов, който бе назначен за управител на София област. Неговото име пък се свързва далавери по времето, когато е бил пак на тази длъжност, а преди това и кмет на Своге.

Освен това той е осъден за хулиганство, макар и вече да е реабилитиран. Бил е и застраховател към ВИС-2, но обяви, че не се е занимавал със силово застраховане.

Назначението на Иванов също предизвика недоволство.