"Няма значение дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската федерация" - това е цитиран да казва премиерът Николай Денков пред руското издание "Известия" в Мюнхен. Заглавието на статията е "Българският премиер поставя санкциите срещу Русия над икономиката на страната". 

На въпрос от страна на кореспондента на руския вестник Семен Бойков дали ограниченията оказват влияние върху икономиката на страната, Денков е отговорил: "Няма значение дали (икономиката) страда или не". Според него "много неща са важни" за българския народ и санкциите са едно от тези неща. 

В рамките на кратко интервю, към което е прикачено и дублирано на руски видео, Денков заявява и че Украйна има перспективи в бъдеще да се присъедини към Европейския съюз и НАТО. Той отбелязва и, че Алиансът има "много ясна посока" за развитие на блока за периода до 2030 г.

Руската медия отбелязва, че на 9 декември в българския парламент се е стигнало до конфликт за доставката на изведени от въоръжение бронетранспортьори за Украйна.

"Сбиването е предшествано от словесна престрелка, лидерът на българската опозиционна партия "Възраждане" Костадин Костадинов се възмути от факта, че България "дава милиарди на Украйна" за сметка на собствените си граждани", отбелязва изданието. 

"Известия" също така посочва, че на 4 декември българският президент Румен Радев е блокирал предоставянето на помощ на Украйна под формата на изведена от въоръжение бронирана техника, подчертавайки, че тази техника може да се използва за охрана на границата на страната и оказване на помощ на населението при природни бедствия и аварии.

Руската медия припомня, че западните държави са увеличили военната и финансова подкрепа за Киев на фона на руската специална операция в Украйна.