„Аз със сигурност не се изживявам като властелин на държавата и с нито едно мое действие не се показвам като такъв. Обратното – наблюдавам, че с всички свои действия обаче г-н Василев показва, че тъкмо той се изживява като недосегаем властелин на държавата. Иначе как да си обясня публикациите в медиите, че е отпускал от КТБ кредити на свързани с него лица, които десетократно са надхвърлили законовите ограничения?" Това коментира пред "24 часа" депутатът от ДПС Делян Пеевски в отговор на казаното по негов адрес от Цветан Василев.

Пеевски каза още, че е очевидно, че Цветан Василев не може да приеме, че Пеевски е отказал да го подкрепи и да бъде до него в амбицията му да стане министър-предсетадетел.

"Не го направих, защото той отдавна е загубил представа за времето, в което живеем и премина границата между реалното и нереалното", изтъкна Пеевски.

Депутатът от ДПС каза още:

"Направи ми впечатление, и че г- н Василев дава интервю някъде от чужбина и обещава да съдейства на българското правосъдие, когато се върне. За разлика от него, аз не се укривам, като съвестен гражданин се явявам, когато бъда призован по започналите проверки."

Банкерът вече бе призован за разпит, но се оказа, че е в чужбина.
Пеевски бе разпитан.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че държавата живее с ритъма на Пеевски, Василев и Бареков.

Сблъсъкът между Пеевски и банкера Цветан Василев днес навлезе в нов етап, след като мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) проговори за първи път публично от началото на скандала в интервю за bTV от Виена. Той обяви, че Пеевски се смята за властелин и отрече да са били "тандем".

КРЪСТОСАН ОГЪН: Кой се изживява като "властелин на България"