БСП разширява консултациите за вота на недоверие срещу правителството с извънпарламентарни партии, съобщиха от пресцентъра на левицата.

От "Позитано" 20 уточниха, че вотът на недоверие за провал в политиката в областта на околната среда и водите ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание в понеделник в 14.00 часа.

Преди това, от 11.00 часа, парламентарната група на "БСП за България" ще се срещне с представители на АБВ и на "Движение 21".

Поканени за разговори са и представителите на "Демократична България", уточниха социалистите. Засега десните не са отговорили дали ще откликнат на поканата.

ДПС вече обявиха, че ще подкрепят БСП във вота срещу кабинета, като двете партии имат общо 104 гласа при нужни 121. Така решаващи са гласовете на депутатите от "Воля" (12), "Атака" (6) и още няколко независими. От партията на Веселин Марешки заявиха, че може и да подкрепят вота, но все още не са взели категорично решение. От формацията на Волен Сидеров, който напусна парламента, също не са обявили позицията си. Заявиха само, че чакат официална показа на за среща с левицата. Очаква се обаче те все пак да не гласуват срещу правителството, въпреки че партията им беше изключена от "Обединени патриоти" и се наложи да останат независими.

Финансовият министър Владислав Горанов коментира, че не очаква кабинетът да падне.